Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe

Casual thursday

La ceas de joi seară, sau poate cel mai bun moment să dai curs filosofiei inimaginabile capturată cu măiestrie într-o sticlă de vin. Premisele acestui articol sunt prezența unei crame relativ nouă pe piața vinului – crama Domeniul Bogdan și o locație de excepție – Trattoria Il Calcio demnă pentru momentul unei degustări de vin așa cum se cuvine. Alături de aceste valențe, adăugăm și spiritul fain al celor prezenți și suntem gata să punem de o povestire în amurgul călduț al unui sfârșit de mai.

Există o zicală, pe care orice degustător de vin ar fi trebuit să o audă măcar o dată, conform căreie vinul „se face” în podgorii și care este întru totul adevărată. Cu obiective setate la cele mai înalte puncte, crama dobrogeană dă continuitate istoriei viticole din ținutul îmbrățișat de Dunăre și Marea Neagră. Adevărata artă este acea de a reuși să reții întreaga bunătate a bobului de strugure prin încercarea de a nu pierde niciun strop din puterea naturală și aroma soiului ales. Am pornit în destăinuirea artei vinurilor aduse de Domeniul Bogdan în compania rafinată a unor brânzeturi atent alese.

Pentru început un rose. Cuvee Experience Rose – efortul echipei, combinație de Fetească Neagră, un soi mai neaoș, autohton și Cabernet Sauvignon, care evident se comportă cel mai bine în amestecuri, un vin într-o nuanță roz pal,luminos, limpede. La o primă interacțiune directă cu vinul, mirosul de coacăze negre, smeură sau lemn de cedru ne încântă simțurile, urmat de gustul proaspăt și de o mineralitate specifică vinurilor cramei, astfel încât pe final să rămâi cu o ușoară nuanță tonică a vinului. Selecția de brânză – Aperifrais Delaco bucățele elegante asezonate cu toppinguri de ardei gras roșu, piper,cimbru,busuioc cu gust prospăt-natural de smântână și o textură moale.

Seara a continuat în note similare către descoperirea tainelor a trei varietăți de vinuri albe din soiuri precum riesling, sauvignon blanc sau chardonay, fiecare cu caracteristicile sale îmbietoare, pentru ca în final să se încheie în compania vinurilor roșii de excepție. Alegerea combinației preferate nu a fost foarte facilă,vinurile Domeniului Bogdan fiind foarte plăcute, fie ele rose, albe sau roșii. Combinația preferată în trei cuvinte, sau mai mult de trei cuvinte, în speță cea descrisă anterior….. o doamnă spicy- brânza- la brațul unui domn elegant- vinul, împreună spre o seră de bal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: